Koirat kotona

Lyhytkarvainen weimarinseisoja

Qasida´s Ag Special Talent

eli Siru tai Sirkka

s. 18.6.2013 Lonkat: A/A, kyynärät: 0/0, silmät: districhiasis, lievä (kaksi ylimääräistä ripseä)

Siru on ollut aina hieman olosuhteiden uhri. Se syntyi juuri kun siirryimme jatkamaan Keijon perheen tilaa ja pian saimmekin jo molemmat lapsemme. Sen kouluttamiseen koekuntoon ei ole valitettavasti ollut aikaa juuri lainkaan ja se onkin ollut luomulapsi aina. Meidän siis onni on, että Siru on koira jolle käy kaikki. Se voi yhtä hyvin pötkötellä kotona, leikkiä lasten kanssa sekä käydä vain lenkeillä ja silti pysyä täysin tyytyväisen oloisena. Mutta sitten kun lähdemme metsille, näkee kaikesta että nyt ollaan asian ytimessä: se todella tietää syntyneensä metsästämään. Sirkka hakee laajasti ja käyttää tuulta, sillä on erinomainen kyky löytää lintuja. Koenäyttöä sillä on vain parin AVO3:n verran, paukkunoutojen vuoksi. Tästä tulostasosta ei koiraa kyllä voi syyttää vaan ihan meitä omistajia.

Kultainennoutaja

Vinsanvuoman Golden Buick

eli Simo

s. 8.1.2019, Lonkat ?, kyynärät ?, silmät ?

Simo on kertakaikkisen hurmaava nuorimies ja oikein lupaava noutajanalku. Koulutamme sitä pikkuhiljaa tavoitteena yhteiset metsästysreissut ja ehkä NOME-kokeet. Aika näyttää mihin asti saamme tämän koiran kanssa päästään.

Bordercollie

Nico

s. 23.12.2014 Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät OK

PAIM1, PPR1, PAIM2x2

Nico on maailman helpoin koira, kuin ihmisen mieli. Välillä mietimme voiko koira edes olla näin vaivaton! Mutta on se yhdet saappaat sentään syönyt ja kerran narttujen juoksujen aikaan kuseskellut sisälle.

Paimenena Nico on koira, joka on hyvin korrekti ja tahto tehdä asiat hyvällä. Sillä on niin sanotusti hyvä eläinfiilis ja se tuntuu osaavan lukea lampaiden ajatuksia (ja kuskin). Tiukoissa paikoissa siltä löytyy munaskua eikä jääräpäisetkään lampaat sitä jyrää. Nico on meillä lammastöissä mukana aina tehtävästä riippumatta, se on koira joka oppii uudet työt hämmästyttävän nopeasti.

Satu on innostunut Nicon myötä myös paimennuskokeista. Kuskilla on vielä paljon opittavaa ennen kuin voimme startata kolmosluokassa vaikka koira olisi valmis. Onneksi Nicoa ei haittaa vaikka ohjaaja tunaroi, sille riittää kunhan saa tehdä töitä!

Bordercollie

Meg

s. 24.8.2011, lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät OK

Meg on meidän lauman vanhin ja varsin kuumaverinen lady. Se tekee kaiken aina vähintään sata lasissa eikä vauhdin hidastaminen ole sille vaihtoehto. Meg on kiihkeä paimen eikä sille tulisi ikinä mieleenkään antaa periksi. Meg on myös aivan hullu uimari – niin kauan kun vedet on sulat, on sitä pidettävä silmällä ettei se painele uimaan. Kahden käden sormet eivät riitä niihin kertoihin jolloin Meg on täynyt hakea puolen kilometrin päästä joelta minne se on yksin painellut uimaan ympyrää 😀

Bordercollie

Minka

s. 4.8.2018, lonkat A/A, kyynärät 0/0, OC terve, silmät ok,

selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali)

Minka on kiltti ja nöyrä, mutta samalla silti sinnikäs, pieni ja nopea narttu. Minka tuli meille vuoden ikäisenä ja solahti heti laumaan kuin olisi aina kuulunut siihen. Minkaa on pikkuhiljaa koulutettu töihin ja se saa koko ajan lisää vastuuta. Saattaa hyvinkin olla, että emäntä löytää itsensä Minkankin kanssa vielä paimennuskokeista, perusrata ainakin on tavoitteena.

Bordercollie

YOEL

”Yo” tai ”Jojo”

s. 4.8.2018, lonkat A/A, kyynärät 0/0, OC oikea terve, vas. sairas (erittäin lievä muutos, ei haittaa työtä)

selkä: VA0 (normaali), SP0 (puhdas), LTV0 (normaali)

Yo on kiltti ja helppo paimenpoika. Yo toimii tilallamme Nicon apulaisena ja pikkuhiljaa kokemuksen sekä itsevarmuuden kasvettua se saa omiakin hommia tehtäväksi. Emäntä on startannut Yon kanssa parissa kokeessa, joista tuloksena PAIM1, PPR1. Treeniä tarvitsemme vielä molemmat, mutta tuskin parempi menestys koirasta jää kiinni.

Yolla harmillisesti on ihan pienen pieni muutos vasemmassa olkapäässä (luun päällä on paksuuntunut, mutta pinnaltaan normaali rusto). Muutos on niin vähäinen ettei se eläinlääkärinkään mukaan tule sen työkäyttöön vaikuttamaan eikä Yo ole koskaan ontunut edes kovan liikunnan jälkeen.