Bordercolliepentue suunnitteilla alkuvuodelle 2021

Pentuesuunnitelmat

Emä: Minka ER20278/20, SPKY/2429/18N
lonkat A/A, kyynärät 0/0, OC terve, silmät terveet, selkä: VA0 (normaali), lukumäärä: 0, LTV0 (normaali)

Geenitestit: CEA ja TNS negatiivinen.

Minka on samassa paketissa kiltti, pieni ja sisukas sekä sinnikäs, aina iloinen hännänvispaaja. Se on todella, todella nopea ja ketterä taskuraketti. Olemme pikkuhiljaa kouluttaneet sitä paimennukseen ja se pääsee koko ajan useammin mukaan tilan töihin. Minkan kanssa on tavoitteena ajaa perusrata ensi vuonna ja ehkä startata kisoissakin. Minkaa on testattu kerran naudoilla ja otteet olivat oikein lupaavia. Se on myös reissuissa mukavaa ja helppoa seuraa.

Isä: Nico ER12065/17, J2413/14u
lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet
PAIM1, PPR1, PAIM2x2, perusrata suoritettu 2018.

Nico on meidän tilan luottopakki. Se on apuna kaikissa tilan töissä eikä jätä meitä pulaan koskaan. Se on hyvin korrekti eläinten käsittelijä, mutta tarpeen vaatiessa pitää kyllä puolensa ja työstää eläimiä haastavissakin olosuhteissa. Se on kerran käytetty naudoilla ja otteet olivat sellaiset kuin olisi useamminkin niissä hommissa ollut.

Emäntä on startannut muutaman kerran Nicon kanssa kokeissa. Auttaisi toki jos kuski tietäisi mitä tekee, mutta emännästä huolimatta Nico on kennelliiton kokeissa saanut PAIM1, PPR1 ja PAIM2-tulokset ja ollut kaksi kertaa toinen ykkösluokassa ja kolme kertaa voittanut luokkansa kakkosluokassa.

Kotioloissa Nico on lasten suosikki, rauhallinen ja hakeutuu heidän seuraansa. Se on koira, joka taitaa osua kerran elämässä kohdalle!

Tästä pentueesta uskomme ja toivomme saavamme tilallemme mieluisan työkoiran tulevaisuutta ajatellen. Saatamme pitää jopa kaksi pentua, koska vanhemmat ovat juuri meille sopivia tyyppejä.

Vaikka molemmat tulevat vanhemmat ovat helppoja koiria ja nopeita oppimaan, tulee tulevan omistajan ymmärtää ettei paimenkoira valmistu työkoiraksi itsestään. Työtä pitää tehdä ahkerasti, kursseilla pitää käydä ja opiskella asiaa. Aikaa ja rahaa palaa varmasti! Me kyllä autamme ja neuvomme sen mitä itse osaamme. Tänä päivänä on myös koulutusapua saatavilla runsaasti ihan ammattilaisten toimesta.

Toiveena me on, että tulevien pentujen omistajat ovat kiinnostuneita paimennuksesta ja valmiita käyttämään aikaansa tähän.  Uskomme tulevien pentujen sopivan erinomaisesti myös muihin harrastuksiin.

Molemmat vanhemmat ovat työtehtäviensä lisäksi hyviä perhekoiria ja lastemme tärkeitä ystäviä. Ne kulkevat mukana perheen arjessa ja toimivat apuna niin ruoanmurujen imuroinnissa kuin Pikku Kakkosen katsomisessa.

Vaikka kotihommat tulevilta vanhemmilta luonnistuu ja pötköttely vällyissäkin välillä maistuu, ei tulevia pentuja myydä puhtaasti kotikoiriksi. Niillä on niin paljon potentiaalia ja työintoa jo sukunsa perusteella, ettei ole hedelmällistä hankkia sellaista jos itsellä ei ole intoa eikä aikaa työskennellä koiran kanssa.

Pennut silmäpeilataan ennen luovutusta ja niille tehdään eläinlääkärin tarkastus. Ne rekisteröidään ennen luovutusta Suomen Kennelliittoon ja lisäksi myös Suomen paimenkoirayhdistyksen rekisteriin sitten, kun Minka on suorittanut perusradan.

Pennut elävät sisällä tuvassa, jolloin ne tottuvat samalla arjen ääniin, lapsiin ja toisiin koiriin.

Molempia koiria saa tulla katsomaan töissä. Niistä on saatavilla myös videoita ja läjäpäin kuvia. Kysy lisätietoja Sadulta: 050 492 1028 tai satu.rantamaa (at) gmail.com

© Copyright - Kennel Qasidas 2018